OM OS

Om jordnær creative

Som de første i Danmark er Jordnær Creative specialiserede i bæredygtig filmproduktion. Vi har dybdegående viden om kreativ bæredygtighed og mere end 10 års erfaring fra film- og mediebranchen. 

Vi arbejder for en mere jordnær tilgang til film- og TV produktion, fordi vi tror på, at levende billeder gør en forskel. Budskaberne på skærmen er med til at skabe rammen for, hvordan vi opfatter os selv og omverden. 

De giver os ‘food for thought’ og ligesom med det, vi spiser, har produktionen af levende billeder også et klimaaftryk. 

Film og TV har et stort impact, på og bag skærmen, og er en branche i samspil med mange sektorer. Derfor er vi en del af adskillige globale netværk, der arbejder for bæredygtig filmproduktion gennem politiske, akademiske og praktiske linser. Erfaringen fra udlandet viser tydeligt, at bæredygtighed i stigende grad bliver et afgørende parameter i støttesystemer og samarbejder. Og med succes! 

Det er derfor, vi har startet Jordnær Creative. Vi arbejder aktivt for en bæredygtig omstilling og for at hjælpe vores branche med at bruge de økonomiske, sociale og miljømæssige fordele i at blive bæredygtig bag skærmen.

Se den Jordnære storyline her (Pdf).

VORES VISION & VÆRDIER

Jordnær Creative vil sætte dansk film og TV på det bæredygtige verdenskort.
Vi vil gøre bæredygtighed til et naturligt produktionsvilkår i en jordnær fremtid, hvor vi i fællesskab arbejder for en konkurrencedygtig branche i bedre balance.

VI SKABER BÆREDYGTIGE LØSNINGER

Bæredygtighed handler for os om at bringe vores branche i bedre balance, både miljømæssigt, socialt og økonomisk. Vi skal passe bedre på vores planet og dens ressourcer og klæde vores branche på til en virkelighed under forandring. Vi tror på en jordnær tilgang, hvor løsninger skal fungere i praksis, og vi er iværksættere, der bruger vores kreativitet til at finde løsninger, der holder i længden.

VI PRIORITERER FÆLLESSKABET

For os er vidensdeling og fællesskab de vigtigste redskaber til bæredygtig udvikling. Vores forretning er bygget op omkring lokalt og globalt samarbejde, og vi deler vores viden med formålet om oprigtigt at hjælpe vores branche med at gøre en positiv forskel. Derfor løfter vi heller ikke pegefingeren, men inspirerer og motiverer til i fællesskab at udvikle fremtidens løsninger. Til gavn for vores branche og den verden, vi er i samspil med.

VI ER ÆRLIGE

Vi tager andres tillid til os alvorligt og bestræber os altid på at være ærlige, både for os selv og omverden. Det lever vi op til ved at være transparente omkring vores arbejde og ved også internt at give plads til frit at udtrykke følelser og idéer. Gennem åben dialog sikrer vi, at også vores forretning er bæredygtig, og at vi kan holde, hvad vi lover. 

JORDNÆR CREATIVE & FN’S VERDENSMÅL

Verdensmålene er en god ramme for en verden i bedre balance.

Det er vigtigt for os at feje for egen dør, og vi går meget op i, at vores egne leverandører agerer ansvarligt. Lige fra vores webhost Greengeeks, der investerer i vedvarende energi, til vores teleudbyder GreenSpeak, som donerer deres overskud til velgørende formål, til køb af genbrugt elektronik fra bl.a. Refurb.

Mikrolegat verdensmål

MOOT TV har som en del af serien ‘Verdensmålsiværksætterne’ lavet en short doc om os.
Vi er stolte af at være kommet i så godt selskab! 

Verdensmål 12

Verdensmål #12 om ansvarligt forbrug og produktion er et grundelement i den jordnære tilgang. Hver dag arbejder vi aktivt for at opfylde delmål 12.6 ved at motivere virksomheder til at agere bæredygtigt, og vi muliggør rapportering med målrettet impact assessment.

Vi har også fokus på delmål 12.2,12.3 og 12.5, når vi er på optagelse som Eco Managers og sørger for, at ressourcer bliver håndteret forsvarligt gennem sortering og genbrug. F.eks. er vi virkelig glade for vores samarbejde med Chrispy’s hjælpende hænder, som henter overskydende mad fra filmsettet. 

Desuden arbejder Jordnær Creative for, at film- og TV branchen i højere grad bidrager til følgende verdensmål

Verdensmål 17 bæredygtig filmproduktion