ECO MANAGEMENT

Bliv bæredygtig bag skærmen med Jordnær Creative’s rådgivning

Kort sagt handler bæredygtig filmproduktion om at træffe ansvarlige valg, når det gælder anskaffelse, anvendelse og afskaffelse af ressourcer.

Jordnær Creative står klar til at hjælpe jer med den bæredygtige omstilling bag skærmen. Vi klarer alt det praktiske og implementerer grønne og socialt ansvarlige løsninger, der sikrer ressourcemæssige og økonomiske besparelser. Uden, at det koster jer ekstra tid og besvær. Vores Eco Managers leder produktionens bæredygtige strategi fra start til slut gennem 3 trin:

Målsætning

Først afholder vi et planlægningsmøde mellem vores eco manager og produktionsafdelingen. Vi finder ud af, hvor I allerede handler bæredygtigt, og på hvilke måder, I bedst kan gøre en forskel. Det kan være, at det er relevant for jer, at vi laver en workshop til (dele af) holdet, så I nemmest kommer i mål og lærer mest af processen. 
Med udgangspunkt i FN’s Verdensmål prioriterer vi i fællesskab fokusområder og målsætninger. På den måde sætter vi rammen for de bæredygtige tiltag på lige netop jeres produktion.

Eksekvering 

Vores trænede Grønne Løbere tager sig af det praktiske under produktionen. De dokumenterer indsatsten undervejs, mens de blandt andet sørger for, at alle materialer bliver sorteret ansvarligt, og at værktøjerne bliver implementeret i praksis.
Vi har +10 års erfaring med film- og tv produktion, og ved, hvordan vi indgår som en naturlig del af holdet. Det er vigtigt for os at bidrage med god stemning omkring de nye tiltag. Vi er glade for at svare på alle de spørgsmål, som holdet måtte have, og har også god erfaring med konkurrencer og andre engagerende initiativer. 

Impact assessment

I løbet af produktionen indsamler og beregner vi data over ressourceforbruget i KlimaKlappet, designet til at udregne impact af jeres tiltag. I får en rapport med datavisualisering og bæredygtige anbefalinger, som I kan bruge til at fremvise den forskel, I har gjort, og til indsatser ved fremtidige produktioner. Vi hjælper også gerne med PR materiale, til når I skal markedsføre jeres bæredygtige produktion.
Psst… Vi tilbyder også impact assessment som en separat service. 
Jordnær Creative
Vores værktøjer er udviklet med forståelse for alle de praktiske hensyn på set. Vi vil gerne gøre det så let og omkostningsfrit som muligt at blive bæredygtige bag skærmen.